offerte  0252 - 53 59 00 Login
Direct Mail Transactiemail Onze diensten Onze expertises

Direct mail of email

Welke is het meest effectief

In het verleden werd regelmatig geroepen dat Direct Mail, door de komst van digitale alternatieven zoals email, een stille dood zou sterven. Maar is dit ook zo? Jetmail vergelijkt de effectiviteit van Direct Mail met email marketing.

De valkuil van Emailmarketing

Email marketing is een kosteneffectief marketinginstrument. Geen enveloppen, geen postzegels en geen adressen schrijven. Het enige wat u nodig heeft is een mailprogramma en u kunt met 1 klik contact opnemen met alle mensen in uw database. Klinkt perfect toch?

Helaas zit er ook een keerzijde aan email. Doordat onze levens steeds meer beheerst worden door digitale media besteden we minder tijd en aandacht aan de berichten die we digitaal ontvangen. Hoeveel e-mails gooit u niet elke dag ongelezen in de digitale prullenbak? Uit onderzoek blijkt dat maar 44% van de mensen zich het merk weet te herinneren na het zien van een digitale advertentie, waar dit percentage bij Direct Mail op 75% ligt. Daarnaast ligt ook het responspercentage voor Direct Mail veel hoger (gemiddeld 4,4% vs. 0,12%).

Waarom Direct Mail werkt

De kracht van fysieke post moet dus niet onderschat worden. Een aantal van de voordelen van Direct Mail zijn:

  • Direct Mail is persoonlijk: dankzij technische innovaties is het mogelijk om een direct mail echt persoonlijk te maken. Niet alleen een persoonlijke adressering, maar ook een persoonlijke boodschap of aanbod behoort tot de mogelijkheden dankzij Big Data-analyses.
  • De boodschap blijft langer hangen: fysieke nieuwsbrieven, magazines of brochures worden minder snel weggegooid en worden daarom vaker en over een langere periode bekeken dan e-mails.
  • Met een mailing per post kun je je beter onderscheiden. Een opvallende enveloppe, een bijgevoegd cadeautje of sample meesturen; met een papieren direct mailing kunt u echt indruk maken.

Direct Mail is nog lang niet dood en is nog steeds een uitstekende manier om uw publiek te bereiken, hun aandacht te trekken en op persoonlijk niveau met hen in contact te komen.

Meer weten of direct een offerte aanvragen?

Wilt u meer weten over de voordelen van Direct Mail of heeft u hulp nodig bij het maken van een Direct Mail campagne? Onze experts helpen u om het maximale uit uw mailing te halen en begeleiden u bij het gehele proces van ontwerp tot verzending. Vul onderstaand formulier in of neem direct contact met ons op via 0252 - 53 59 00.

Vraag direct een offerte aanNeem contact op

Wat wilt u laten versturen?
Vraag het aan Jetmail.

Direct contact

Een post mailing versturen die bij uw doelgroep aankomt. In kleine oplages of bulk mail. Alles is mogelijk! Waar mogen wij u mee helpen?

Offerte aanvragen

0252 - 53 59 00

Vul het formulier in

Aanhef *