offerte  0252 - 53 59 00
Direct Mail Transactiemail Onze diensten Onze expertises

Direct mail sealen met milieuvriendelijke folie

Dé bescherming tegen vocht en vuil

Het sealen of wikkelen in folieverpakking is dé perfecte oplossing voor het verzenden van magazines, folders of nieuwsbrieven. Het beschermt uw direct mailing tegen vocht en vuil en het is een goedkoop alternatief voor een envelop. Ook het mogelijk om te kiezen voor innovatieve oplossingen die duurzaam en milieubewust zijn. Duurzaamheid en milieubewustzijn zijn altijd al belangrijke kernwaarden geweest bij Jetmail. Niet voor niets voldoet Jetmail aan de internationale ISO-norm: ISO 14001 Milieumanagement.

Sealen met Biobased folie

Hecht u ook waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen? Jetmail biedt de mogelijkheid om te kiezen voor recyclebare biobased sealfolie. Biobased folie wordt gemaakt van hernieuwbare grondstoffen zoals zetmeel, suiker, cellulose, melkzuur of eiwitten. Nu zijn deze grondstoffen meestal nog afkomstig uit bijvoorbeeld maïs, biet, suikerriet, hout of aardappel, maar in de toekomst vooral ook van restmaterialen en afvalstromen. Sommige biobased plastics zijn ook composteerbaar.

Voordelen biobased folie

  • De productie van bioplastic is CO2 neutraal
  • Geen gebruik van aardolie
  • Past binnen duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen
  • Goed voor het imago, met de toenemende bewustwording van plastic afval en CO2 uitstoot

3 varianten van duurzame folie 

Bij Jetmail heeft u de keuze uit 3 varianten milieuvriendelijke, biobased sealfolie:

  • PLA-folie (PolyLacticAcid)
  • Home Compost Biofolie (PHA)
  • Suikerrietfolie

PLA-folie (PolyLacticAcid)

PLA-folie wordt gemaakt van melkzuur uit maïs. Het materiaal is zeer transparant, knisperend, heeft een hoge glans en een glossy uitstraling. De folie is voorzien van kiemplantlogo met certificeringsnummer. Bij het productieproces van de folie vindt al een energiebesparing plaats van ongeveer 40% ten opzichte van normale folies. PLA-biofolie composteert bij hoge temperaturen en is daardoor alleen industrieel composteerbaar.

Home Compost Biofolie, PHA (PolyHydroxyAlkanoaat) 

Home Compost Biofolie (PHA) wordt gemaakt van zetmeel en is volledig biologisch afbreekbaar. De folie heeft een matte, melkachtige uitstraling. Maar is voldoende transparant om de uitstraling van uw mailing te waarborgen. Een belangrijk voordeel van PHA’s: ze zijn 100% bio gebaseerd en ook uitstekend biodegradeerbaar onder diverse omstandigheden waaronder koude grond en zeewater en composteert bij lage temperaturen.

Suikerrietfolie

De rietsuiker variant is niet alleen gemaakt van biobased materiaal, maar is qua dikte, sterkte en flexibiliteit vergelijkbaar met traditionele PE folie op basis van aardolie. Suikerrietfolie is het voordeligste alternatief binnen de categorie van biobased folies. De productie van suikerrietfolie is CO2 neutraal, door de opname van CO2 tijdens de groeifase van de rietsuikerplant. De folie is niet composteerbaar, maar wel volledig recyclebaar.

Meer weten over duurzaam sealen?

Wat is voor u de beste manier om uw direct mail te versturen? We bespreken de diverse mogelijkheden en voordelen per materiaal graag met u, zodat u een goede keuze kunt maken.

Vraag direct een offerte aan Neem contact op

Wat wilt u laten versturen?
Vraag het aan Jetmail.

Direct contact

Een post mailing versturen die bij uw doelgroep aankomt. In kleine oplages of bulk mail. Alles is mogelijk! Waar mogen wij u mee helpen?

Offerte aanvragen

0252 - 53 59 00

Vul het formulier in

Aanhef *